Gewrichtsklachten

Gewrichten, pezen en slijmbeurzen zijn onderdeel van het bewegingsapparaat en klachten kunnen het dagelijks leven ernstig belemmeren. Functieverlies, pijn, stijfheid, zwelling, roodheid, warmte of koude van de aangedane delen zijn vaak gehoorde symptomen. Zijn je klachten niet het gevolg van een ongeval, slijtage of over­be­las­ting, dan is het aan te raden om te laten onderzoeken of er bij jou sprake kan zijn van een reumatische aandoening.

Reumatische aandoening

Als daarover uitsluitsel is, kan er op jouw specifieke behoefte ingezet worden ter ondersteuning van de klachten. Mocht er sprake zijn van een reumatische aandoening dan is, op aanraden van je arts, het gebruik van ontstekingsremmers, pijnstillers, koortsverlagers of corticosteroïden vaak noodzakelijk. Je kunt zelf met het aanpassen van je leefgewoonten de aanvallen van pijn en ontstekingen zoveel mogelijk proberen te beperken.

Mijn ondersteuning

Ik geef ondersteuning op het gebied van voedingsadviezen en pijnbestrijding. Orthomoleculaire therapie kan bestaan uit suppletie van onder andere Glucosamine, Chondroïtine & MSM. Natuurlijke ontstekingsremmers zijn Boswellia en kurkumine. De onderzoeken naar de bijzondere groenlipmossel uit Nieuw Zeeland zijn positief en het proberen waard. Deze middelen kunnen degeneratie van het kraakbeen vertragen en klachten verminderen. De aangedane lichaamsdelen kunnen ook worden ingesmeerd met preparaten op basis van kruiden. Mijn oma's tip; stop in het najaar een paardenkastanje in de zak van je regenjas, beginnende pijntjes blijven dan veel langer weg!

Tips bij artrose

  • Omega 3 en 6 vetzuren
  • Vitamine C
  • Vitamine D
  • Magnesium
  • Astaxanthine
  • Lijnzaad