Supplementen

Wanneer voedingssupplementen worden ingezet als behandeling bij ziekten dan spreekt men van orthomoleculaire geneeskunde. Ortho betekend 'goed' en staat voor de optimale concentraties aan bouwstoffen (moleculen) die we nodig hebben om gezond te blijven. Door pesticidengebruik, onrijpe pluk van groenten en fruit en verarmde land­bouw­grond bevat onze voeding tegenwoordig veel minder voedingsstoffen dan in het verleden. Daardoor kunnen we een tekort krijgen aan bepaalde stoffen, wat zich kan zich uiten in allerlei lichamelijke en psychische klachten. Gelukkig is dit goed op te lossen door de juiste supplementen te gebruiken, waardoor de tekorten worden aangevuld.

Belangrijke bouwstoffen

Het lichaam gebruikt deze bouwstoffen om goed te functioneren en dit verminderd het risico op ziekte. Supplementen zijn te koop bij de drogist of natuurwinkel. Suppleren van vitaminen en mineralen heeft enkel nut als het lichaam die goed kan opnemen. Daarom is het vaak nodig om de darmen eerst te reinigen en/of te herstellen.

Belang van goede voedingsstoffen

Orthomoleculaire therapie berust op het toedienen van optimale concentraties van voedingsstoffen, altijd op natuurlijke basis. Voedingsstoffen die we gebruiken zijn vitaminen, mineralen, spoorelementen, aminozuren, essentiële vetzuren en plantenextracten.