EsTeck-scan

Het eerste onderzoek betreft het scannen van je lichaam met een apparaat genaamd 'de EsTeck'. Hiermee wordt een elektrische meting gedaan die een plaatje oplevert van je lichaam, inclusief hart en vaatstelsel. De informatie die hiermee verkregen wordt is vrij compleet. Tekorten aan mineralen, hartzwakte, weerstandszwakte kan allemaal met deze meting vastgesteld worden.

De Electro Interstitiële Scan (het interstitium is de ruimte tussen de cellen) is ontwikkeld door een team van artsen, natuurkundigen, wiskundigen, statistici en heeft een hoge betrouwbaarheid (89%). De uitvinder van de EsTeck is prof. Albert Maarek, van Hongaarse komaf. Inmiddels woonachtig in en werkend vanuit de VS. Hij heeft dit systeem ontwikkeld om een betrouwbaardere diagnostische methode te krijgen dan de oudere methode van de bloedanalyse, waarover hij ontevreden was.

De EsTeck complex is een elektrosomatografie (ESG) en dat is een 3 dimensionaal computergestuurde, veilige en pijnloze lichaamsscreening. Met deze apparatuur worden in korte tijd metingen verricht via hoofd, handen en voeten. Hierbij worden niet alleen de hartfunctie maar ook de functies van alle andere organen en systemen van het lichaam gemeten.

Controle op de behandeling

Met deze meting kan bij het volgende consult ook vergelijkingen gemaakt worden en is het resultaat van de behandeling te zien. Bij de EsTeck meting leg je je handen en voeten op een geleidende plaat en krijgt je twee 'pads' op het hoofd. Vervolgens meet het systeem jouw complete lichaam. Door deze apparatuur is het mogelijk om in een vroeg stadium ('ziekte' zit eerst tussen de cellen voordat de cellen zelf aangetast worden) verstoringen in het functioneren van cellen op te merken, zodat een aandoening in een nog vroege fase van ontwikkeling kan worden bijgestuurd.

Wat toont de EsTeck-scan aan?

  • Functionele analyse en metingen van verschillende organen, klieren en weefsels
  • De schattingen van de lichaamssamenstelling en BMI-waarde (lengte, gewicht, water en vetverhouding)
  • Biochemische waarden met betrekking tot bloedwaarden
  • Neurotransmitters statistische grafiek (o.a. dopamine, serotonine)
  • Acidose en alkalose: zuurgraad in het lichaam (totaal van de organen)
  • Oxidatieve stress (vrije radicalen die bepalen het tempo van lichaamsveroudering en zuurstofopname in weefsel)
  • Cellulaire mitochondriale activiteit (energie-centrale van de cel)
  • Statistische analyse van risicofactoren
  • Voorstellen voor eventuele aanvullende onderzoeken
  • Bloeddruk en hartslag
  • Schatting van de neuronale exciteerbaarheid: (over)prikkeling van de hersenen

Ruimte tussen lichaamscellen

Verzuring (acidose) is in de ruimte tussen de lichaamscellen een veelvoorkomend probleem en zorgt voor schade aan de celwanden. Die functioneren daardoor minder goed. Opname en uitwisseling van voedingsstoffen wordt bemoeilijkt en uitscheiden van afvalstoffen verhinderd met een scala aan klachten tot gevolg.